11 Şubat 2017 Cumartesi

Bilsem Sık Sorulan Sorular -1

Bilsem Nedir?

Bilim ve Sanat Merkezleri; okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır.

Bilim Sanat Merkezlerinde Uygulanan Eğitim Programının İçeriğinde Neler Vardır?

Bu merkezlerde öğrenciler uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi/yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.


Bilim Sanat Merkezlerine Öğrenci Seçimi Nasıl Yapılır?

Seçim iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada Grup Tarama Sınavı uygulanmaktadır. Bu aşamada başarılı olan öğrenciler ikinci aşama olan "Bireysel Değerlendirme" aşamasına katılmaya hak kazanırlar. İkinci aşamada da başarı olanlar Bilsemlere kayıt yaptırma hakkını elde ederler.

Bilsem Sınavlarına Kimler Başvuru Yapabilir?

Bilim Sanat Merkezlerine öğrenci seçimi için yapılan Grup Tarama Sınavlarına ve Bireysel Değerlendirmelere ilkokul 1. , 2. ve 3. sınıf öğrencileri başvuru yapabilmekteler.

Önceki yıllarda ilkokul 4. sınıf öğrencileri de bu sınavlara katılıyorlardı fakat 2017 Bilsem seçmelerine katılamayacaklar.


Bilsem Grup Tarama Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Grup Tarama Sınavına Sınıf Öğretmenlerinin aday göstermiş olduğu öğrenciler girebiliyor. Bireysel başvuru alınmamaktadır.

Bilsem Grup Tarama Sınavına Başvurular Hangi Tarihler Arasında Yapılıyor?

Sınav başvuru tarihlerinde net bir tarih bulunmamaktadır. Ekim sonları gibi yayınlanan Bilsem Başvuru Kılavuzu'nda bilsem tanılama süreci ile ilgili tarihler netlik kazanmaktadır. Geçmiş senelerde  başvuru sürecinin Kasım - Aralık ayları içerisinde yapıldığı görülmektedir.

Bilsem Sınavlarına Hazırlık Seti 

Her deneme 25 sorudan oluşmaktadır.

Toplamda 500 sorudan oluşan 20 adet deneme seti hazırlanmıştır.

Denemeler Bilgisayar ortamında hazırlanmıştır. 

Denemeler gerçek sınavda olduğu gibi zaman ayarlıdır. Sorularda otomatik geçişler sağlanmaktadır.

Bu denemelere ulaşmak için bizimle iletişime geçin.

İletişim numaramız: 0553 059 1878


ÜCRETSİZ DENEME SINAVLARI İÇİN TIKLAYIN...

BİLSEM SORU ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYIN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder